ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2008 - ακριβώς μετά τις εκλογές.
The Honorable George W. Bush
President of the United States
Washington, D.C. 20500
Dear Mr. President:
In accordance with the Implementing Recommendations of the 9/11 Commission Act of 2007 (P.L. 110-53), we hereby submit the report of the Commission on the Prevention of Weapons of Mass Destruction Proliferation and Terrorism.
The mandate given to this Commission by Congress was farreaching. We were given a charter to assess, within 180 days, any and all of the nation’s activities, initiatives, and programs to prevent weapons of mass destruction proliferation and terrorism. We were also asked to provide concrete recommendations—a road map, if you will—to address these threats.
In response, we brought together a staff of more than two dozen professionals and subject matter experts from across the national security, intelligence, and law enforcement communities. We interviewed more than 250 government officials and nongovernmental experts. We held eight major commission meetings and one public hearing.
Our research encompassed travel from the Sandia National Laboratory in New Mexico to London to Vienna. We traveled to Moscow to assess U.S. nuclear cooperation initiatives with Russia. We were en route to Pakistan, a country of particular interest to this Commission and to the United States, only to hear that the bombing of the Marriott Hotel in Islamabad had occurred. We had been hours from staying in that very hotel.
Ultimately, we opted to center the Commission findings on several areas where the risks to the United States are increasing: the crossroads of terrorism and proliferation in the poorly governed parts of Pakistan, the prevention of biological and nuclear terrorism, and the potential erosion of international nuclear security, treaties, and norms as we enter a nuclear energy renaissance.
The intent of this report is neither to frighten nor to reassure the American people about the current state of terrorism and weapons of mass destruction. It is to underscore that the U.S. government has yet to fully adapt to these circumstances, and to convey the sobering reality that the risks are growing faster than our multilayered defenses. Our margin of safety is shrinking, not growing.
We thank you for the honor of allowing us to serve our country in this task. Our Commission and staff stand ready to help you in any way possible to explore and weigh the findings and recommendations contained in this report.
Η εισαγωγή της έκθεσης απο την αμερικάνικη επιτροπή σχετικά με την πρόληψη της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής και της τρομοκρατίας .
Η ίδια έκθεση στάλθηκε με παραλήπτη το κογκρέσο .
Η πρόεδρος του κοκρέσου Πελόζι με τον Ομπάμα (οι δλυο παραλήπτες της έκθεσης).
Το κείμενο που ακολουθεί έχει μεταφρασμένα αποσπάσματα απο το επίσημο έγγραφο που έχει συντάξει η Επιτροπή και που εχει στείλει στον πρόεδρο των Η.Π. (τον προηγούμενο)και το κογκρέσο, με προτάσεις για την τωρινή κυβέρνηση (!!!).
Ο Πλανήτης σε κίνδυνο :
Η έκθεση ,αφού αναλύει αρχικά το που (βλ.χάρτη) και το πως είναι οργανωμένο το δίκτυο των τρομοκρατών στην περιοχή των συνόρων Αφγανιστάν- Πακιστάν ,και παραθέτει πληροφορες σχετικές με το θέμα , προτείνει τα εξής :
Σύστασεις : ο επόμενος Πρόεδρος (Ομπάμα )και το Κογκρέσο θα πρέπει να εφαρμόσουν μια συνολική πολιτική απέναντι στο Πακιστάν σε συνεργασία και με άλλες χώρες (1) στην εξάλειψη τρομοκρατικών καταφύγιων και βάσεων με στρατιωτικά, οικονομικά, και διπλωματικά μέσα (2) να ασφαλίσουν πυρηνικά και βιολογικά υλικά στο Πακιστάν· (3) αντιμετώπιση και ήττα ακραίων ιδεολογίων· και (4) περιορισμό της εκκολαπτόμενος αναμέτρησης πυρηνικών όπλων μεταξύ των χωρών Ασίας.
Δράση: οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν το Πακιστάν στις προσπάθειες για να εξαλειφθεί η Αλ Κάιντα τα ασφαλή της καταφύγια στις περιοχές των φυλών που διαχειρίζεται (Ο Φάτα) και το Βόρειο-δυτική Παραμεθόρια Επαρχία (nwfp), μέσω της αυξημένης κοινής στρατιωτικής παρουσίας και των υπηρεσιών μυστικών πληροφοριών . Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει επίσης να υποστηρίξουν το Πακιστάν τις προσπάθειές του για την εργασία με αρχηγούς φυλών και για την ενίσχυση των συνοριακών σωμάτων και της τοπικής αστυνομίας.
Που πάνε τα λεφτά των Αμερικανών ?
Τα τελευταία έξι χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το Πακιστάν με ένα μίγμα στρατιωτικών, ασφάλεια, την Οικονομική και κοινωνική βοήθεια, συνολικά 12 δις δολάρια. Από το σύνολο, $8.9 δις (74 %) ήταν αφιερωμένα στην ασφάλεια και στρατιωτική βοήθεια, και μόνο $3.1 δις (26 %) διατέθηκε για την κοινωνικά και οικονομικά προγράμματα
Δράση: το νέο αμερικανικό πολιτική απέναντι στο Πακιστάν θα πρέπει να περιλαμβάνουν οικονομική συνδρομή που θα βοηθήσει το Πακιστάν βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες και να δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εκπαίδευση και εμπορίου, ιδίως στην Φάτα.
Στην συνέχεια η έκθεση της επιτροπής αναλύει την ποιότητα και το επίπεδο ζωής και προβαίνει σε εκτιμήσεις για το μέλλον της χώρας που το τοποθετεί σε ένα σκηνικό απόλυτης τρομοκρατίας.
Δράση: Η νέα αμερικανική στρατηγική απέναντι στο Πακιστάν θα πρέπει να συνεπάγεται τη χρήση όλων των στοιχείων των εθνικών εξουσίας -συμπεριλαμβανομένης και εκείνων των λεγόμενων μαλακών εξουσίών, όπως η δημόσια διπλωματία, τη στρατηγική επικοινωνίας, και αναπτυξιακή βοήθεια-για την αντιμετώπιση βίαιων εξτρεμιστών αντι-αντιαμερικανισμού, να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο πολιτισμό της αίσθημα της αποστροφής εναντίον της χρήσης των όπλων μαζικής καταστροφής, και μείωση της ζήτησης για όπλα μαζικής καταστροφής από τρομοκράτες.
Δράση: οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συνεργαστούμε με το Πακιστάν, Ινδία, Κίνα, Ρωσία, και άλλες χώρες να περιορίσουν την εκκολαπτόμενη αγώνα δρόμου εξοπλισμών στην Ασία και να μειώσουν την ένταση και να προωθήσουν μεγαλύτερη σταθερότητα στην περιοχή. Ως μέρος της προσπάθειας αυτής, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ενθαρρύνει τις διασυνοριακές δραστηριότητες, όπως τα άτομα-to-people ανταλλαγές, οι μεταφορές, εμπόριο, και οικονομικών επενδύσεων.
Δράση: ο Πρόεδρος πρέπει να εξασφαλιστεί η πολιτική ασφάλειας έναντι των βιολογικών και πυρηνικών υλικών και όπλων στο Πακιστάν αποτελεί προτεραιότητα. Το Κογκρέσο θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι υπάρχει επαρκή χρηματοδότηση που είναι εξουσιοδοτημένο και διετέθησει για το σκοπό αυτό, και άλλες χώρες όπως η Ρωσία και Κίνα θα πρέπει να κινητοποιηθούν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή.
(Άρα στισ επόμενες συνομιλίες μεταξύ Η.Π. - ΡΩΣΙΑΣ πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως η αντζέντα τους θα έχει στην κορυφή της το θέμα ).
Η επιτροπή τελειώνει την πολυσέλιδη αναφορά της με το συμπέρασμα κλειδί
" είναι δύσκολο να υπερβάλει κανείς τη σημασία του Πακιστάν στην καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας" είναι προφανής.
Η διαφορά σήμερα είναι ότι η κατάσταση είναι επείγουσα.
Τώρα ξέρουμε γιατί τόσο γρήγορα ο Ομπάμα έστειλε νέους στρατιώτες στο Αφγανιστάν .
Τώρα ξέρουμε γιατί ζήτησε περισσότερα χρήματα απο το κογκρέσο, και γιατί ενώ αρχικά το κογκρέσο είπε όχι στην συνέχεια συνηπέγραψε το αίτημα για τα 750+ δις$.
Βέβαια δεν θα πάνε όλα κατά της τρομοκρατίας αλλά να είμαστε σίγουροι ότι θα πάνε πάρα πολλά .
Να είμαστε σίγουροι πως εάν χρειαστούν περισσότερα θα στείλουν και περισσότερα .
Όσο για στρατιώτες πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο πως το επόμενο διάστημα μέσα σε μία νύκτα το Αφγανιστάν θα έχει περισσότερους στρατιώτες απο ότι έχει τώρα το Ιράκ.
Με αυτού του τύπου μη επανδρωμένο αεροσκάφος κάνανε επίθεση τον Ιανουάριο οι Αμερικάνοι.
Τον χάρτη που τώρα βλέπετε μπροστά στις οθόνες σας κρατήστε τον.
Εδώ θα επιχειρήσουν τις επόμενες εβδομάδες οι καλύτερες μυστικές υπηρεσίες του κόσμου σε συνδυασμό με τις πιο καλοπήρωμένες μισθοφορικές εταιρίες και τους πιο καλά εκπαιδευμένους καταδρομείς.
Βέβαια οι Αμερικάνοι έχουνε πολλά ενναλακτικά σχέδια και καλά κάνουνε.
Θα πιέσουν τους συμμάχους (δηλαδή και την Ελλάδα) , για περισσότερη συμμετοχή στο Αφγανιστάν και σίγουρα θα έχουμε και πάλι τριβές στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας με φόντο το Αφγανιστάν.O πρόεδρος της επιτροπής γερουσιαστής Γκράχαμ Μπόμπ.
Το ΝΑΤΟ θα κλονιστεί την στιγμή που η Γαλλία ζητάει ...πολλά , για να επανέλθει στο στρατιωτικό σκέλος του , ενώ οι υπόλοιπες χώρες με τέτοια οικονομικής ύφεση...χρωστάνε πολλά στις Η.Π. ώστε να τις αρνηθούν βοήθεια και θα παρασυρθούν στο ατελείωτο κυνήγι των <<μαγισσών >> με την μπούρκα.
Ελπίζουμε να πάρουνε χαμπάρι οι δικοί μας και να κάνουνε κανένα καλό παζάρι αυτή την φορά για να δούνε <<άσπρη μέρα >> τα Ελληνικά συμφέροντα.
Οι Αμερικάνοι κάνουν την <<δουλειά>> τους , το θέμα είναι γιατί εμείς δεν κάνουμε την δική μας ...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου