Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ...ΧΕΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ







Η <<βαρειά>> βιομηχανία της χώρας που μαζί με τη ναυτιλία είναι οι βασικότερες ατμομηχανές της Ελληνικής οικονομίας ει ναι ο τουρισμός.
Μπορούμε να πούμε πως τα τελευταία 10 χρόνια ο τουρισμός πηγαίνει καλά σε σχέση με ανταγωνιστικές χώρες και πάντα μέσα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
Όμως αυτό δεν είναι <<συγχωροχάρτι>> για τα δεκάδες λαμόγια που υπάρχουν στοκ κλάδο του τουρισμού και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε ντόπιους και ξένους πελάτες.

Λόγω των λαμογιών και της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης , αναμένεται να μειωθεί η άφιξη τουριστών στην χώρα μας σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
Απο την άλλη , η ύφεση θα αφήσει πολλές τουριστικές επιχειρήσεις χωρίς τις απαραίτητες αλλαγές και << ανακαινίσεις >> με αποτέλεσμα το << τουριστικό προιόν> εφέτος να είναι λίγο <<μπαγιάτικο>> περυσινό και πάντα με τον κίνδυνο των λαμογιών που θα οργιάζουν σε βάρος του καλού τουριστικού ονόματος που έχει η χώρα μας.

Πως θα βοηθήσουμε ?


βήμα 1ο . Θα ψάξουμε δυο τρεις καλές φωτογραφίες της χώρας μας .
προτείνουμε : http://www.united-hellas.com/pictures-greece-gr.html
έχει καταπληκτικές φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα που συγκινούν και
τον πιο απαιτητικό τουρίστα .



βήμα 2ο. Θα ανοίξουμε το ηλεκτρονικό μας το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και θα συντάξουμε ένα κείμενο με τέτοιο τρόπο που να προτρέπει τον Χ παραλήπτη να κάνει διακοπές στην Ελλάδα για πολλές ή λίγες ημέρες , για όλες τις εποχές και για κάθε λόγο (διασκέδαση , φυσικές ομορφιές , ιστορία κ.α).


βήμα 3ο . θα στείλουμε το κείμενο που γράψαμε με τις φωτογραφίες σε όλες μας τις επαφές με υποσημείωση την προώθηση του μηνύματος μας.

βήμα 4ο. Εάν είναι εφικτό να μεταφράσουμε σε όσες περισσοτέρες γλώσσες μπορούμε το μήνυμα μας .

βήμα 5ο . Γράφουμε στο κάτω μέρος του μηνύματος μας και μερικές βασικές ιστοσελίδες - παραπομομπές για να δεί ο Χ παραλήπτης αμέσα κάποιες επιπλέον πληροφορίες.

http://www.gnto.gr/pages.php?langID=1&pageID=2
http://el.wikipedia.org/wiki/Λεωνιδας
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7
http://agion-oros.net/site/
http://www.discoverhellas.gr/index.php





βήμα 6ο . Αρχειοθετούμε το μήνυμα μας και το χρησιμοποιούμε ξανά έτσι ώστε εάν κάνουμε νέους φίλους ή εάν κάποιος μας το ζητήσει ή ακόμη και για τον επόμενο χρόνο να κάνουμε μερικές μεταρτοπές και να το ξαναστείλουμε στε παλαιούς και νέους φίλους.

Είναι τόσο απλό αλλά και τόσο σημαντικό να φτάσουν οι ομορφιές τις πατρίδος μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη , γιατί ο τόπος.... αυτός ο μικρός ο μέγας , αρκετά έχει πληγωθεί από τα ίδια του τα παιδιά , ας του επιστρέψουμε αυτού του ήλιου λίγη αγάπη από αυτή που απλόχερα όλο το χρόνο μας προσφέρει .


βήμα 7ο. Καταγγέλλουμε αμέσως κάθε παράνομη και παράτυπη πράξη επαγγελματία που ασχολείται με τον τουρισμό ή και με επάγγελμα που εξυπηρετεί - ασχολείται με τουρίστες . Κάνουμε καλό στον τόπο πάνω από όλα .

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΠΟΛΗ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:TO ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

patriots είπε...

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία .
Θα το τσεκάρουμε .