Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

SOS - ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΑΡΤΕΛ


Απέναντι στα καρτέλ
του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»
μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ.


Ενώ η τιμή του πετρελαίου πέφτει διεθνώς, η τιμή των καυσίμων αυξάνεται στην Ελλάδα.

«Κάπου έχει παραγίνει το θέμα των ανατιμήσεων στα καύσιμα!» Η φράση δεν ανήκει σε κάποιον αγανακτισμένο πολίτη, αλλά στον ... Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη. Αν, όμως, φτάνει στο σημείο να πει αυτό το πράγμα ένας υπουργός, τότε τί θα πρέπει να πει (και, ακόμη περισσότερο, τί θα πρέπει να κάνει) ο δυστυχής πολίτης αυτής της χώρας, που υπομένει τις συνέπειες της ανικανότητας (αν όχι της προσχεδιασμένης επελάσεως στο πορτοφόλι του) από την πλευρά της κυβερνήσεως;

Το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την ανεξέλεγκτη δράση των πετρελαιάδων στην χώρα μας, δεν έχει προηγούμενο και είναι χαρακτηριστικό της αποτυχίας του φιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου, να προασπίσει τα συμφέροντα τόσο της πατρίδας, όσο και του απλού φορολογούμενου πολίτη. Η κλοπή που συντελείται στα καύσιμα σε βάρος των πολιτών και σε μία εποχή που το πετρέλαιο έχει κατρακυλίσει στα χαμηλότερα επίπεδα τιμών των τελευταίων 15 χρόνων, αποτυπώνει πράγματι την αδυναμία λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών ενάντια στην αισχροκέρδεια, αλλά και την ατολμία των κυβερνώντων να συγκρουστούν με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, που απομυζούν το μόχθο του Έλληνα εργαζόμενου οικογενειάρχη. Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής της κυβερνήσεως είναι η δημιουργία και καθημερινή ισχυροποίηση ενός ακόμη επιχειρηματικού «καρτέλ», αντίστοιχου με αυτό πολλών μεγάλων επιχειρήσεων (τράπεζες, γαλακτοβιομηχανίες, αλυσίδες υπεραγορών κ.λπ.), που έχουν συντονίσει την επίθεσή τους στα οικογενειακά εισοδήματα των Ελλήνων.

Το πιο επώδυνο για το λαό, όμως, είναι το ιδιότυπο καρτέλ των πολιτικών κομμάτων, τόσο των λεγομένων «κομμάτων εξουσίας» (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) όσο και των υποστηλωμάτων τους (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ). Τα δεύτερα, με την υποκριτική συμπαιγνία τους και την λαϊκίστικη ρητορική τους, ουσιαστικά κερδοσκοπούν ευκαιριακά από την δράση των πρώτων, για να το ανταποδώσουν σε κρίσιμες χρονικές στιγμές και με συγκεκριμένες μεθόδους. Η περίπτωση της εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός» από τον ΟΤΕ και η κατευθυνόμενη και συνεχής σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών «ακτιβιστική» δράση ομάδων και κινήσεων που υποθάλπονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το αποδεικνύουν περότρανα.

Το Πατριωτικό Κίνημα στην πατρίδα μας και η πολιτική του έκφραση διά του ΛΑ.Ο.Σ. βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπα με την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορική τους πορεία: με την αντιμετώπιση τόσο της υποχωρητικότητας και μειοδοσίας σε όλα τα κρίσιμα εθνικά μας προβλήματα, όσο και με την διαρκώς εντεινόμενη απαξίωση των κοινωνικών κατακτήσεων του λαού μας. Η σφυρηλάτηση εθνικής και κοινωνικής συνειδήσεως στα λαϊκά στρώματα μπορεί να αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση της Πολιτείας, αλλά από την στιγμή που αυτή δηλώνει προκλητικά απούσα από την υποχρέωσή της αυτή, τότε είναι δική μας ευθύνη κάτι τέτοιο. Ας δηλώσουμε επιτέλους όλοι παρόντες. Τα περιθώρια έχουν στενέψει απελπιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: