Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΞΙΟΣ ΕΠΑΙΝΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ.
...
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή τα εγκαίνεια της τουρκικής Τράπεζας ZIRAAT BANKASI. Ο «Στόχος» και παλιότερα έχει ασχοληθεί με την τουρκική τράπεζα και την δράση της αλλά ετοιμάζει και νεο κουστουμάκι την Πέμπτη που έρχεται για τα πρακτοράκια και τους λοιπούς που θα κάνουν την εμφάνιση τους. Στα πλαίσια όμως των εγκαινίων, η Τράπεζα τύπωσε και μοίρασε προσκλήσεις στα Αγγλικά και στα τουρκικά. Μόνο! Και μάλιστα αναφέρει την Κομοτηνή με το Οθωμανικό της όνομα. Γκιουμουλτζίνα. Στην απαράδεκτη αυτή πρόσκληση αντέδρασε άμεσα, ο Περιφεριάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος επέστρεψε σαν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την πρόσκληση των τούρκων. Συνόδεψε λοιπόν την επιστροφή με το παρακάτω δημόσιο σημείωμα.
...


"Κύριε Διευθυντά,

Με λύπη μου είμαι υποχρεωμένος να σας επιστρέψω την πρόσκληση που μου απευθύνατε με την ευκαιρία των εγκαινίων λειτουργίας της Τραπέζης σας στην Κομοτηνή, γιατί θεωρώ ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για την Χώρα που σας φιλοξενεί το γεγονός της χρησιμοποίησης στην πρόσκλησή σας της Τουρκικής και της Αγγλικής γλώσσας μόνο, καθώς και την αναγραφή της πόλης της Κομοτηνής ως Γκιουμουλτζίνα. Τέτοιου είδους ενέργειες κάθε άλλο παρά βοηθούν τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Ελληνικών Αρχών και της Τραπέζης σας και παρακαλώ πολύ για την άμεση ανάκληση της πρόσκλησή σας αυτής."

...Ο Περιφεριάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
..
Το γεγονός πλέον του ότι αποτελεί μιά ευχάριστη νότα μέσα στις συνεχόμενες παραφωνίες δουλικότητας και οσφυοκαμψίας, έχει και ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά. Για να δούμε πρώτα ποιός είναι ο Δημητρης Σταμάτης... Είναι πατέρας δύο παιδιών, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε βουλευτής κατά την περίοδο 1985–1992 ενώ υπήρξε δύο φορές υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς, το 1982 και το 2002. Μεσολάβησε μια περίοδος κατά την οποία υπήρξε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και ιδρυτικό στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης, της οποίας υπήρξε Γενικός Διευθυντής. Τον Μάιο του 2004 ο πρωθυπουργός τον επέλεξε για τη θέση του υποδιοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Τον Ιανουάριο του 2005 αναβαθμίστηκε σε διοικητή της ΥΠΑ ενώ τον Μάρτιο του 2006 τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών.
...
Στενός συνεργάτης λοιπόν του Σαμαρά και συνιδρυτής της Πολιτικής Άνοιξης... Επιλεγμένος σε κορυφαία κυβερνητικά πόστα από τον ίδιο τον Καραμανλή. Και η υπόθεση αποκτά τρομερό ενδιαφέρον... Για να δούμε τώρα, ποιοί από τους επίσημους και «επίσημους» που είχαν την πρόθεση να παραβρεθούν την Τετάρτη στα τουρκικά εγκαίνια στην... Γκιουμουλτζίνα, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ θα είναι εκεί... Ποιοί; Ποιοί; Και τι θα ήταν ικανό αυτό και μόνο ως γεγονός να σηματοδοτήσει;

πηγή- φωτογραφίες : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΧΟΣ - Newspaper " stoxos " - www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: