Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΑΡΧΗ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ,Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ


Η Χίλαρυ Κλίντον Υπ.Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών στις 2 Μαρτίου θα είναι στο Κάιρο της Αιγύπτου και στις 3 Μαρτίου θα είναι στο Ισραήλ .
Ας μην ξεχνάμε φυσικά της φιλοεβραικές θέσεις της Κλίντον κατά την τελευταία κρίση στην Μ.Ανατολή αλλά και κατα την προεκλογική περίοδο στην Αμερική.
Περιμένει φυσικά να δει ποιος θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης και σε συνδυασμό με την επίσκεψη στην Αίγυπτο σκεπτόμαστε πολλά .
Η Αμερικάνικη εξωτερική πολιτική στην Ομπάμα εποχή , θέλει να μετατοπίσει την πολεμική της δραστηριότητα προς την ανατολή για αυτό και το Αφγανιστάν θα ενισχυθεί με περισσότερα Αμερικανικά στρατεύματα αλλά και με ΝΑΤΟικά γενικότερα.
Αυτό επιβάλλει <<ηρεμία>> στα μετόπισθεν.

Ο πόλεμος άρχισε για το Αφγανιστάν και το 2009 δεν είναι 2002 , είναι ύποπτη η χρονική περίοδος και η κινητικότητα έχει να κάνει και με τις εκλογές στην πολύπαθη χώρα το καλοκαίρι .

Δύσκολα τα πράγματα για την Κλίντον .
Οι <<καμπάνες>> άρχισαν να χτυπάνε για τον Ομπάμα , την μία παρακαλάει για συμμάχους στην οικονομική πολιτική και την άλλη παρακαλάει για συμμάχους στην εξωτερική πολιτική.
Η Γαλλία πάει να βγει κερδισμένη , εάν γυρίσει στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ θα έχει πετύχει το <<παζάρι>> της (!!!)

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πόλεμο η μήπως στην αρχή της (χ) φάσης του πολέμου που ξεκίνησε ο ...μπαμπάς Μπούς ?

Πάντως η <<απόβαση>> νέων δυνάμεων στο Αφγανιστάν θα αρχίσει μετά την επίσκεψη Κλίντον στο Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: