Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Απόλυτα ικανοιποιημένοι οι Ισραηλινοί με τον Ομπάμα



Διαβάστε παρακάτω γιατί οι Ισραηλινοί είναι ικανοποιημένοι με την επιλογή του Ομπάμα για υπουργό εξωτερικών την Χίλαρυ Ρόνταμ Κλίντον .

1. Η Ηillary Clinton αναγνωρίζει ότι το Ισραήλ είναι ένας πολύ σημαντικός στρατηγικός σύμμαχος κατά της μάστιγας της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστισμού.
2. Η Ηillary πιστεύει ότι το δικαίωμα του Ισραήλ να υφίσταται ... Με ... αδιαίρετη Ιερουσαλήμ .
3. Η Ηillary πιστεύει επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πίεσουν την Συρία να σταματήσει να φιλοξενεί τρομοκρατικές ομάδες υποστηρίζοντας τες και να σταματήσει την χορηγία διεθνών τρομοκρατικών ομάδων που απειλούν τα αμερικανικά στρατεύματα στη Μέση Ανατολή και τη σύμμαχό μας, Ισραήλ
4. Οι Ηνωμένες Πολιτείες … δεν μπορούμε, δεν θα πρέπει, δεν πρέπει να επιτρέπουν το Ιράν να δημιουργήσει ή να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
5. Η Ηillary πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο πίεσης σχετικά με το Ιρανικό Υπεροπλοστάσιό – ξεκινώντας από την επιβολή οικονομικών κυρώσεων για το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα.
6. Η Ηillary πρώτη μίλησε κατά της εγχειρίδιων που χρησιμοποιούνται στα παλαιστινιακά σχολεία, και ότι αυτά έχουν οδήγησει την επιβάρυνση μέσα από την την προπαγάνδα που λέει κατηχούν , τον χαρακτήρα παλαιστινίων παιδιών και που ενεργά εμποδίζουν αυτούς τους νέους στην αποδοχή του Ισραήλ ως πιθανό γείτονα.
7. Η Ηillary επίσης πιστεύει ότι η Χαμάς και όλες οι παλαιστινιακές ομάδες πρέπει να αποδεικνύουν σαφώς και κατηγορηματικά τη δέσμευσή τους για ειρήνη από αποκήρυξη της βίας και τρομοκρατίας, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ να υφίσταται, και σύμφωνα με τις συμφωνίες που ήδη έχουν υπογράψει.
Από την Jerusalem post
Rosner’s domain


Σημείωση των grpatriots.
Η Ελληνική ομογένεια στήριξε Ομπάμα στην πλειοψηφία της αλλά επίσης και οι περισσότεροι Έλληνες, κάποιοι αυθόρμητα και κάποιοι…κατευθυνόμενα , η Ελληνική ομογένεια θερμά είχε στηρίξει και Μπίλ Κλίντον για την προεδρία πριν από χρόνια. Ελπίζουμε όσο αναφορά τα «καυτά» θέματα εξωτερικής πολιτικής που αφορούν την Ελλάδα η Χίλαρι Κλίντον να κρατήσει θετική στάση όπως είχε πράξει πολλές φορές ο Μπίλ αλλά και όπως υποσχέθηκε προεκλογικά πως θα πράξει το «ζεύγος» ΟΜΠΑΜΑ-ΜΠΑΙΝΤΕΝ.
Επιτέλους μία φορά ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων σαν χώρα … στρατηγικός σύμμαχος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μακεδονια θρακη β.ηπειρο οικουμενικο πατριαρχιο κυπρο αιγαίο, δεν έχουμε και λίγα να συζυτησουμε έτσι?

Ντινα είπε...

Κυπριακό ανοιχτό,Σκοπιανό ανοιχτό,Βορειοηπειρωτικό ανοιχτό,Οικουμενικό Πατριαρχείο,και όλα αυτά εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που έχει δει ο πλανήτης...Είναι περίοδος για γερά νεύρα,περίοδος για δυναμικές και ανεξάρτητες πολιτικές και κοινωνικές ηγεσίες...Ενα χρόνο σχεδόν μετά την εκδημία Χριστόδουλου,οι παλιές βεβαιότητες ετοιμάζονται να πεθάνουν...Και ένα χρόνο σχεδόν μετά,περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναζητείται Χριστόδουλος...Αιωνία η μνήμη του!