Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ...ΕΔΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



Σημ: Εμείς οι grpatriots, που γνωρίζουμε το ήθος, την εντιμότητα την αγωνιστικότητα και την αξιοσύνη του Μπάμπη Καραθάνου, χαιρετίζουμε τις προσπάθειες όλων εκείνων που τόσα χρόνια με τον τρόπο τους κατάφεραν να πείσουν τον πρόεδρο του κόμματος του ΛΑΟΣ να κάνει την μεγάλη "μεταγραφή".
Ειδικότερα ευχαριστούμε την εφημερίδα "ΣΤΟΧΟΣ" και τον νυν εκδότη του.


Η "μεταγραφή" (απο τη Νέα Δημοκρατία) ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της 3ης πανελλαδικής συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ. που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στα Καμμένα Βούρλα. Ο Μπάμπης Καραθάνος θα καταλάβει την τέταρτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.
Το βιογραφικό του: Ο Μπάμπης Καραθάνος γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1960. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στο Περιστέρι, ως πρόσφυγες από την Βόρειο Ήπειρο το 1944, κυνηγημένοι από το αλβανικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα.
Έμαθε τα πρώτα γράμματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου και στη Λακωνική Σχολή στον Κολωνό και ολοκλήρωσε τις μαθησιακές του σπουδές στο Γυμνάσιο και το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Παιδεία». Σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1984.
Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βασικούς συνεργάτες τους Γιώργο Αναγνωστάκο και Μιχάλη Παπαδόπουλο από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και με Προέδρους τους Β. Μιχαλολιάκο, Β. Μεϊμαράκη, Γ.Βουλγαράκη και Κ. Χατζηδάκη.
Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ), της οποίας υπήρξε Πρόεδρος για πολλά χρόνια υπό την πνευματική καθοδήγηση του Μητροπολίτη Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού. Υπό αυτές τις ιδιότητες, από το 1981 μέχρι και το 1990, συμμετείχε ενεργά σε πολλά συλλαλητήρια, ομιλίες, απεργίες πείνας και προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την ενημέρωση της Ελληνικής και της Διεθνούς κοινής γνώμης για την κατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Το 1992 επανιδρύει την Εθνική Νεολαία Βορείου Ηπείρου
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού με την ειδικότητα του φαρμακοποιού, από τις 4-12-1984 μέχρι τις 16-4-1987 και από το 1987 εργάζεται στο οικογενειακό φαρμακείο στο Περιστέρι.
O Μπάμπης Καραθάνος ήταν συνεργάτης του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε θέματα Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, καθώς και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη» η οποία προωθεί ανθρωπιστικά προγράμματα.
Ως Φαρμακοποιός συμμετείχε και συμμετέχει σε προγράμματα απεξάρτησης νέων με προβλήματα ναρκωτικών ουσιών και είναι μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» και της Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «Feeding Minds, Fighting Hunger».
Από το 1998 είναι συνεργάτης της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας και από το 2005 Αντιπρόεδρος Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα».
Είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Ελένη Μαυροπούλου, ποντιακής καταγωγής, και πολύτεκνος πατέρας 4 παιδιών. Συμμετέχει ενεργά ως μέλος στην Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΟΠΑ) και στην Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (ΠΕΦΙΠ).
galazia-kardia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: