Σάββατο, 9 Μαΐου 2009

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ Β.ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ


Από την περασμένη εβδομάδα (Μεγάλη Πέμπτη) βρίσκεται υπόψιν του Έλληνα πρωθυπουργού η επιστολή των 5 διωκώμενων Βορειοηπειρωτών που δημοσιεύεται μόνο στον "Στόχο" που κυκλοφορεί. Η επιστολή συντάχθηκε πριν γίνει γνωστή η απόφαση των Αλβανικών Δικαστηρίων για τον Δήμαρχος της Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνο κι έρχεται να προσθέσει στις γνώσεις για τις εξοντοτικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται από τους Αλβανούς εναντίον της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ στην Βόρειο Ήπειρο, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους! Κι όλα αυτά λίγο πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στα Τίρανα. Ολόκληρη η επιστολή των 5 διωκώμενων (που αποτελεί έναν λόγο παραπάνω να βρεθούμε την Δευτέρα το απόγευμα δίπλα στα αδέρφια μας που το ζητάνε) Βορειοηπειρωτών έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: Γραφείο Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΑ 5 ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΙΟΝΩΤΙΚΩΝ

Αξιότιμε κύριε πρωθύπουργε,

Τον Νοέμβριο του 2003, μετά την εκλογή του Έλληνα Δήμαρχου Βασίλη Μπολάνου στην Χειμάρα της Βορείου Ηπείρου, οι Αλβανικές αρχές αντέδρασαν με την δίωξη πέντε Ελληνών μειονοτικών, που πανηγύρισαν με Εθνικά αντανακλαστικά την νίκη αυτή.
Συνέταξαν άμεσα κατηγορητήριο και εξέδωσαν μάλιστα ένταλμα σύλληψης -ώστε να δυσχεράνουν την υπερασπιστική τακτική των κατηγορουμένων που ζούν και εργάζονται στα όρια του Ελληνικού Κράτους- καταδικάζοντας τους στην ουσία σε ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΞΟΡΙΑ από τις πατρογονικές τους εστίες, με νομικές μεθοδεύσεις που διαρκούν εως σήμερα
Στο κατηγορητήριο πλέον της ανάκρουσης τοιυ Ελληνικού Εθνικού Υμνού και της ανάρτησης Ελληνικών σημαιών, προστέθηκαν ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες περί προσβολής αλβανικών συμβόλων και άλλα συναφή.
Οι πέντε Βορειοηπειρώτες, μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου καταδικάστηκαν πρωτοδίκως τον Σεπτέμβριο του 2004 σε 3,5 χρόνια φυλακή έκαστος. Μετά την απόφαση αυτή οι 5 ομογενείς μας, μέσω των δικηγόρων τους, προσέφυγαν σε δευτεροβάθμια δικαστήρια της Αλβανικής πολιτείας, όπου και έπειτα από 36 (τριάντα έξι!!!) αναβολές, υπαιτιότητα της Αλβανικής πλευράς, καταδικάστηκαν και πάλι σε 3,5 χρόνια φυλάκιση ο καθένας, τον Ιούλιο του 2006.
...
Ακολούθησε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο Τιράνων όπου και εκεί ύστερα από 3 αναβολές, η απόφαση που εξεδώθη στις 4 Φεβρουαρίου του παρόντος έτους παρέμεινε ως έχει, χωρίς να δίνεται στην ουσία, καθ' όλη την διαδικασία, δικαίωμα υπεράσπισης στους κατηγορουμένους. Η απόφαση αυτή δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί από την Αλβανική Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα οι καταδικασμένοι, οι οποίοι τυγχάνουν και Ελληνες Πολίτες, να παραμένουν σε ΟΜΗΡΙΑ, αδυνατώντας να πράξουν τα δέοντα.
Επ' ευκαιρίας της επισκέψεως σας στην Αλβανία, θεωρήσαμε σκόπιμο να σας ενημέρωσουμε επί του θέματος, γνωρίζοντας την ευαισθησίας για Εθνικά ζητήματα και ζητώντας από εσάς να μεριμνήσετε ώστε να πάψει επι τέλους αυτή η αδικία που συντελείται εις βάρος μας.
Υ.Γ. Το θέμα έχει περιέλθει, με ανάλογες παρεμβάσεις και επιστολές και στους αρμόδιους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Υπηρεσίες.
..
Κωνσταντίνος Λάζαρης
Άγγελος Κοκαβέσης
Ευάγγελος Κολήλας
Φρέντι Μπελέρης
Σοφία Ράπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: