Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ







Το Ισραήλ καθορίζει βασική προϋπόθεση για κατάπαυση του πυρός.

ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού κ. Εχούντ Ολμέρτ δήλωσε:
συμφωνία για ανακωχή και για την κατάπαυση του πυρός δεν θα γίνει εκτός εάν περιλαμβάνονται διατάξεις για την αποτροπή της Χαμάς από επανεξοπλισμό.
Επιπλέον τόνισε πως αντί των παρατηρητών για την παρακολούθηση ενός μελλοντικού σχεδίου εκεχειρίας, το Ισραήλ και οι περισσότεροι Αξιωματούχοι του, επιθυμούν μια διεθνή αποστολή στα σύνορα Αιγυπτο-Λωρίδα της Γάζας και αυτή η αποστολή , να επικεντρωθεί στην πρόληψη και την αποτροπή της Χαμάς να κάνει κάθε είδους λαθρεμπόριο.

Τέλος πολύ σημαντικό για να καταλάβουμε την συχνότητα στην οποία εκπέμπουν οι Ισραηλινοί γενικότερα αφήσαμε την χαρακτηριστικότερη δήλωση που δίνει το στίγμα για το μέλλον τησ περιοχής.

"σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσουμε σε μια νέα ηρεμία που θα τους επιτρέψει (Χαμάς) να αυξήσουν την εμβέλεια των πυράυλων της στα 60 km"

Τα νέα του Κόλπου (Ντουμπάι) Τρίτη 12.00

Στο μέτωπο των...ειδικών , ξεχωριστή σημασία έχει η δήλωση του στρατιωτικού αναλυτή και βετεράνου του ΑραβοΙσραηλινού πολέμου Αιγύπτιου Mohammad Badr :

Οι Ισραηλινοί κατατρέχονται απο τα λάθη του Λιβάνου και στην λωρίδα της Γάζας.
Οι Παλαιστίνιοι και ειδικότερα οι μαχητές της Χαμάς που ζούνε και βιώνουνε τον αποκλεισμό στην Γάζα , δεν έχουνε τίποτα άλλο να χάσουνε.
Το οτι οι πύραυλοι της Χαμάς συνεχίζουν να πέφτουν στο Ισραήλ , είναι και ένα σημαδι τηα αποτυχίας του Ισραήλ να δώσει λύσεις στα προβλήματα αφού αυτό κραταει το κλειδί των λύσεων κυρίως.
Η Χαμάς δεν μπορεί να νικήσει την στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ , αλλά θέλει να πετύχει τον εξευτελισμό αυτής, όπως κατάφερε η Hesbolah το 2006 , επιθυμεί δηλαδή μια ψυχολογική νίκη περισσότερο και αυτό είναι εφικτό.
Ένας πρώην Στρατηγός του στρατού τονίζει :
Η Ισραηλινή επιδρομή δεν θα τελειώσει γρήγορα , θα πα΄ρει πολύ περισσότερο απο εβδομάδα και σίγουρα θα υπάρχουν απώλειες πολύ μεγάλες και απο τις δύο πλευρές αλλα κυρίως απο τον άμαχο πληθυσμό των Παλαιστινίων.

Εφημερίδα- Τα νέα του Κόλπου (Ντουμπάι) Τρίτη 12.00

Το μεγαλύτερο τίμημα αυτού του πολέμου και το ακριβότερο το πληρώνουνε σήμερα τα παιδιά των Παλαιστινίων δηλαδή η ίδια η Παλαιστίνη .
Αύριο τα παιδιά των Παλαιστινίων δηλαδή η ίδια η Παλαιστίνη και αργότερα τα παιδιά των Ισραηλινών στρατιωτών και όλου του Ισραήλ , γιατί όπως καλά ξέρουμε και στην χώρα μας η βία γεννά βία και ο κύκλος του αίματος δεν σταματάει ποτέ .

Οι εικόνες μιλάνε απο μόνες τους για το ποιός πληρώνει ακριβότερα τον κάθε πόλεμο.

Ο Αραβικός κόσμος ακόμη δεν έχει την δύναμη και δεν έδειξε την θέληση να σταματήσει το κακό , η Ε.Ε. ακόμη δεν έχει κοινή φωνή και ο Γάλλος πρόεδρος Ν.Σαρκοζύ τρέχει να σώσει την τιμή της.
Αμερική και Ρωσία τρέχουν στον δικό τους στίβο , η Κίνα μετράει τα κέρδη και τις ζημίες μετά τους ολυμπιακούς αγώνες , η Αφρική ετοιμάζεται για το Μουντιάλ εν τω μέσω πειρατών , δικτατόρων και μίνι γενοκτονιών , και στην Μ.Ανατολή μια δυνατή χώρα αντί να βοηθήσει ένα γείτονα να σταθεί στα πόδια του ,
σκοτώνει το μέλλον του.


Αυτός ο πόλεμος δεν θα τελειώσει ποτέ .
Αυτός ο πόλεμος δεν θα τελειώσει όσο υπάρχουν άμαχοι να σκοτώνονται .
Δυστυχώς η καταπίεση και η βία των Ισραηλινών έναντι των Παλαιστινίων τόσα χρόνια , έφεραν το θύμα του 1939 στη θέση του θύτη το 2009 .

Δυστυχώς για τα παιδιά Παλαιστίνης σήμερα και του Ισραήλ...αύριο.




Πηγές-Φωτογραφίες :ramattan.net ,gulfnews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: