Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "CAST LEAD" ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ






ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ

Το παρακάτω <<ανακοινωθεν>> δεν είναι επίσημο στρατιωτικό , είναι κάτι παραπάνω , είναι ένα ανακοινωθέν με το οποίο ο σύλλογος <<φίλοι των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων>> ενημερώνει τον κόσμο για τα γεγονότα και την επιχείρηση των Ισραηλινών Ε.Δ. "Cast Lead".Ο διοικητής της επιχείρησης είναι ο Maj. Gen. Yoav Galant, GOC Southern Command.
Απο το κείμενο μπορούμε να συμπεράνουμε τα εξής :
α. Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ευθυγραμμισμένη και σε πλήρη συννενόηση μεταξύ τους.
β. Η στήριξη των περισσοτέρων Ισραηλινών πολιτών είναι δεδομένη.
γ. Η επιχείρηση ήτανε προγραματισμένη και προετοιμασμένη απο καιρό (τουλάχιστον απο το καλοκαίρι ).
δ. Η διακλαδικότητα της επιχείρησης είναι εξίσου σημαντικό στοιχείο για την δυναμική των ενεργειών και εφόσον η επιχείρηση προχωράει καλά αυτό είναι θετικό.
ε. Το Ισραήλ έχει αυξήσει την ετοιμότητα σε όλη την χώρα καθώς οι υπηρεσίες ασφαλείας προειδοποιούν πως πρέπει να ληφθούν παραπάνω μέτρα ασφαλείας για τυχόν αστάθεια στα υπόλοιπα σύνορα της χώρας.

Επίσης αξίζει να αναφερθούνε οι επιθέσεις απο αέρα και θάλλασα καθώς απο αέρα έχουν βληθεί επιτυχημένα το όχημα που οδηγούσε ένας εκ των ηγετών της Χαμάς ο Mamduq Jammal , κολλέγιο στην περιοχή El-Atatra, το οποίο χρησιμοποιούσε η Χαμάς ως κρυψώνα και βάση εξορμήσεων.
Μέχρι σήμερα πάνω απο 60 στόχοι έχουνε εξουδετερωθεί αναμεσά τους , στρατόπεδα εκπαίδευσης, αποθήκες οπλισμού, σήραγγες λαθρεμπορίου και επικοινωνίας με την Αίγυπτο και με άλλες παράνομες δραστηριότητες, εκτοξευτήρες πυραύλων .
Όλοι οι στόχοι της ΙΑF δηλωθήκανε απο τους πιλότους κατεστραμένοι και όλα τα αεροπλάνα έχουνε γυρίσει μέχρι στιγμής ασφαλείς στην βάση τους.

Στις επιχειρήσεις πέρνει μέρος και το ναυτικό το οποίο έπληξε με την σειρά του στρατόπεδα εκπαίδευσης ανταρτών τησ ΧΑΜΑΣ καθώς επίσης και τούνελ , αποθήκες και εκτοξευτές πυραύλων.

Μέχρι σήμερα η ΧΑΜΑΣ έχει <<στείλει>> στο Ισραήλ 540 πυραύλους , ο τελευταίος έπεσε στην πόλη Ashdod τραυματίζοντας (!!!) δύο Ισραηλινούς.
Λίγο αργότερα αεροπλάνα της ΙΑF εντόπισανε τους εκτοξευτήρες ,απο τους οποίους εξαπολύθηκαν οι πύραυλοι κατά της πόλης Ashdod , και τους κατέστρεψαν.


http://www.israelsoldiers.org/news/details.php?noticia_id=92&categoria=1

Με την Ρώσικη αρμάδα να κατεβαίνει στο Αιγαίο και να είναι έτοιμη να κάνει Χριστούγεννα στο ...Φαρμακονήσι , με τους Ισραηλινούς να ανάβουν ξανά το φυτίλι του Αρμαγεδώνα στην Μ.Ανατολή , με την νέα ήγεσία των Η.Π. να ψάχνει λύσεις στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο πρ.πρόεδρος Μπούς, και με την Ε.Ε. να κάνει γρήγορες συσκέψεις αλλά να παίρνει <<αργές>> αποφάσεις ... το νέο έτος δεν φαντάζει τελικά και τόσο ευτυχισμένο όπως όλοι μας ευχηθήκαμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: