Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Συμφωνία Gazprom - ENI για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream
Η ρωσική «Gazprom» και η ιταλική «ΕΝΙ» συμφώνησαν να ενεργοποιήσουν τις εργασίες για την υλοποίηση του σχεδίου του αγωγού φυσικού αερίου South Stream και οι επικεφαλής τους Αλεξέι Μίλερ και Πάολο Σκαρόνι υπογράμμισαν την ιδιαίτερη σημασία του σε συνθήκες κρίσης με τη μεταφορά του ρωσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.
Οι κκ. Μίλερ και Σκαρόνι συναντήθηκαν χθες Πέμπτη στα κεντρικά γραφεία της «Gazprom» στη Μόσχα και, όπως επισημαίνει το πρακτορείο «ΡΙΑ-Νόβοστι», ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας ενημέρωσε για τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση.
«Οι πλευρές σημείωσαν ότι στις συνθήκες αυτές αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα το ζήτημα της διαφοροποίησης των εξαγωγικών διαδρομών του αερίου και ειδικότερα η υλοποίηση του σχεδίου του Νοτίου Ρεύματος, το οποίο θα επιτρέψει να ενωθεί απευθείας η Ρωσία με την Ευρώπη και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της ηπείρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Gazprom» και προστίθεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας για τον αγωγό θα γίνει σήμερα.
«Gazprom» και «ΕΝΙ» υπέγραψαν στις 23 Ιουνίου του 2007 Πρωτόκολλο αλληλοκατανόησης για την υλοποίηση του «South Stream».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: