Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

H ΧΑΜΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΓΙΑ "ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ" ΗΤΤΑΣ


Η σφαγή συνεχίζεται και για τους περισσότερους Έλληνες και η ζωή συνεχίζεται .

Η ΧΑΜΑΣ παραδίδει μαθήματα μαχιμάτητας που πρέπει να διδάσκονται στα "κρυφά" απο τους εκπαιδευτές σε όλα τα στρατιωτικά σχολεία των Ε.Δ.
Ακολουθεί είδηση που επιβεβαιώνει το ιστολόγιο μας(δυστυχώς)το οποίο είχε ... <<επιλεκτικά>> προβλέψει να "ανεβάσει"(πάλι δυστυχώς).
http://grpatriots.blogspot.com/2009/01/aima.html

πηγη TRT

Εντείνονται οι προσπάθειες για ανακωχή ενώ ολοκληρώνει την 3η εβδομάδα της η ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα που πλέον έχει πάρει διαστάσεις σφαγής .

Η Χαμάς απόρριψε τους όρους του Ισραήλ για εκεχειρία και ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει τον αγώνα.

Από την άλλη η Συρία που παρέχει πλήρη υποστήριξη στη Χαμάς, ζήτησε απ' όλες τις αρβικές χώρες να τερματίσουν κάθε σχέση με το Ισραήλ.

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Χαλίντ Μεσάλ ο οποίος έκανε την εναρκτήρια ομιλία της συνεδρίασης που παραγματοποιείται στην Ντόχα του Κατάρ με τη συμμετοχή Των Αραβικών χωρών, του Ιράν και της Τουρκίας, είπε πως δεν θα δεχτούν τους όρους που τέθει το Ισραήλ.

Ο Μεσάλ καλώντας τους Άραβες ηγέτες να τερματίσουν κάθε σχέση με το Ισραήλ, είπε χαρακτηριστικά: "Δε νηκιθήκαμε, η ένοπλη αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι να βρούν τέλος οι ισραηλινές επιθέσεις".

Το Ισραήλ απαιτεί τον τερματισμό των επιθέσεων με ρουκέτες και στη συνέχεια τη διακοπή μεταφοράς όπλων στη Χαμάς.

Ήταν πλήρη η υποστήριξη της Συρίας στην απάντηση της Χαμάς.

Ο Σύριος πρόεδρος Beşşar Esad, σημειώνοντας ότι δεν ισχύει πλέον το Σαουδοαραβικό ειρηνευτικό σχέδιο, έκανε έκκλιση σε όλες τις αραβικές χώρες να κλείσουν τις πρεσβείες τους στο Ισραήλ.

Συζητούν τους όρους ανακωχής ο επικεφαλής της Ισραηλινής αντιπροσωπείας Amos Gilad στην Αίγυπτο και η υπεξ Τζίπι Λίβνι στην Ουάσιγκτον.

Εντωμεταξύ ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ Μπακί Ιλκίν κάλεσε τις πλευρές να τηρήσουν την απόφαση εκκεχειρίας του ΣΑ και την εφαρμογή της απόφασης υπαριθμού 1860 που προβλέπει την πλήρη απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: