Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΜΠΡΑΙΖΑ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ


Ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Μάθιου Μπράιζα είχε επαφές στην Κύπρο.

Ο Μπράιζα έγινε δεκτός πρώτα από τον ηγέτη της Ρωμιοκυπριακής διοίκησης (Φοβερό το πως αναφέρει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας το επίσημο επικοινωνιακό μέσο της Τουρκίας) και αργότερα από τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Εκφέροντας την άποψη ότι δεν πρέπει να αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ αναφορικά με το Κυπριακό με την εναλλαγή πρόεδρων είπε τα εξής "Σκοπός όλων είναι η επίτευξη μιας άμεσης και διαρκής λύσης με διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία".

Ο αναπληρωτής ΥΦΕΞ των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Μάθιου Μπράιζα στην ανακοίνωση που έκανε μετά από την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΤΔΒΚ διευκρινίζοντας πως οι ΗΠΑ δεν μεσολαβούν στις διαπραγματεύσεις αλλά ούτε και αποτελούν πλευρά, επισήμανε ότι είναι έτοιμοι να προσφέρουν κάθε βοήθεια για την επίτευξη επικοινωνίας και εμπιστοσύνης.

Ακόμα σημείωσε πως οι ηγέτες έχουν την θέληση για επίλυση και ότι είναι ειλικρινείς, επιπρόσθετα τόνισε ότι έχουν επιταχύνει την διαδικασία.

Δεν περιμένουμε άμεσα την επίλυση είπε ο Μπράιζα, αλλά πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις είναι θετικές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ :
Θετικό για ποιούς?
O κύριος της φωτογραφίας είναι γνωστός για τις δηλώσεις του κατά των Ελληνικών συμφερόντων, μήπως έφαγε και τον Φώλια ?

Μία απλή αναζήτηση στην μηχανή google τον τίτλο "Μπραιζα κατά Ελλάδος" θα σας πείσει.

πηγη TRT (ΤΟΥΡΚΙΑ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι φοβερό; Η Τουρκία αναγνωρίζει μόνο ένα κράτος στο νησί, την Τ.Δ.Β.Κ. (και είναι η μόνη) και αναφέρεται στους «άλλους» ως Ελληνοκυπριακή Διοίκηση... Και ο υπόλοιπος κόσμος το ίδιο κάνει: αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία μόνο και αναφέρεται στους «άλλους» με άλλους χαρακτηρισμούς (Τουρκοκύπριοι, Β. Κύπρος, ψευδοκράτος) κλπ.

Όσο για το «Ρωμιο-»... η τουρκική έχει δύο λέξεις για τους Έλληνες, Γιουνάν για τους Ελλαδίτες και Ρουμ για τα υπόλοιπα εδάφη (τουλάχστον αυτά που τους αφορούν· τους Έλληνες της Γαλλίας λ.χ., τους αναφέρουν ως Γιουνάν). Ως Ρουμ αρχικά αναφέρονταν οι Βυζαντινοί, και μετέπειτα οι Χριστιανοί των Βαλκανίων και της εγγύς ανατολής. Υποψιάζομαι ότι ξέμεινε η ονομασία από όταν σταμάτησαν τον θρησκευτικό και άρχισαν τον εθνικό προσδιορισμό των πληθησμών (οι υπήκοοι της Οθωμ. Αυτ. προσδιορίζονταν από τη θρησκεία τους). Κάπου τότε η πλειοψηφία των χριστιανών της Δύσης ήταν Έλληνες, οπότε έμεινε να ονομάζονται έτσι, πιθανόν για να αποκόψουν και τη σχέση τους με το ελληνικό κράτος.

Ακανές.

Ανώνυμος είπε...

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν σχολιάζουν τα σχόλια .
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία πάντως μας τιμάει .